Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

VR-teknik lockade många på årets VARM-mässa

Det var många nyfikna studenter på plats i Västfastigheters monter under VARM-mässan. VARM är V-teknologsektionens och AE-sektionens årliga arbetsmarknadsmässa på Chalmers.

Många lockades till montern för att testa att möblera och optimera en operationssal med hjälp av VR-teknik. På en stor skärm dras inredning, utrustning och väggar med bara fingrarna för att möblera operationssalen. Med VR-glasögon på ser du och går runt i den virtuella operationssalen. En populär aktivitet att testa!

- Det här är det roligaste på hela mässan, utbrast Jennifer Eriksson som tillsammans med Hanna Johansson testade på VR-tekniken.

Användarbar teknik

Några andra som var nyfikna på tekniken var Philip Folkesson, Oscar Odbratt och Jakob Wahl som alla tyckte det var intressant med VR och den stora skärmen:

- Vi var på en föreläsning ganska nyss där de pratade om denna teknik. Det var en anledning till att vi var intressade av att se den i verkligheten.

Anton Josefsson var en till som samlades i montern för att testa:

- Jag tycker det här är coolt och enkelt sätt att visa hur VR-tekniken går att använda. Utifrån min utbildning och framtida jobb ser jag hur det går att bland annat bolla idéer.

Är du också nyfiken på VR-tekniken? Kolla in filmen!

Senast uppdaterad: 2018-03-19 16:20