Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nya Mottagningsbyggnaden på Östra sjukhuset är invigd

I november gjordes slutbesiktningen av den nya Mottagningsbyggnaden på Östra sjukhuset och under årets första månader har verksamheterna flyttat in successivt. I slutet av februari var det dags för invigning.

– Nu är vi äntligen på plats i våra nya lokaler för kvinnosjukvården vilket känns fantastiskt. Lokaler vars miljöer sprider ett lugn bland både patienter och vårdpersonal men också lokaler som kommer möjliggöra starten för byggnationen av det nya höghuset för förlossnings- och neonatalsjukvård. Det säger Corinne Pedroletti, verksamhetschef för kvinnosjukvården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Mottagningsbyggnaden är cirka 7 000 kvadratmeter fördelade i åtta våningsplan. Två plan under mark främst för teknik, logistik, transporter och omklädning. Ovanpå detta finns entréer i markplan och ytterligare fem våningsplan. Både den invändiga och den utvändiga utformningen har material och kulörer som förväntas stå sig över tid. 

Ytor och försörjningslösningar är väl tilltagna för att tåla ett högt utnyttjande och en driftsäker utveckling under lång tid. Grundläggning, betongstomme och försörjning av el och VA ska tåla ett antal ombyggnader och kompletteringar.

– Utmaningen i det här projektet har varit logistiken, att bygga precis bredvid befintlig sjukvård, där det gällt att inte i onödan störa sjuka människor och känslig utrustning med ljud och vibrationer, säger Walid Schallala, som varit projektledare för byggprojektet.

Den nya mottagningsbyggnaden är en förutsättning för att kunna påbörja arbetet med Östra sjukhusets nya vårdbyggnad för förlossning och neonatal.