Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Renovering av Barnkliniken

Rendeing av vårdrum barnkliniken Östra

Under 2022–2023 genomförs en teknisk upprustning av plan 4, 5 och 6 i den äldre delen av Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg. Målet är att säkerställa en robust och pålitlig mediaförsörjning till verksamheten.

I den tekniska upprustningen kommer alla tekniska installationer ersättas. I det ingår hela elsystemet från el-centraler till uttagen, brandsäkerhet och kallelsesignalsystem. 

Dessutom kommer alla ventilationskanaler ersättas liksom rörsystem (värme, varm- och kallvattensystem, avlopp, medicinska gaser). Byggnaden kommer att få ett nytt styrsystem med samma teknologi som används i resten av sjukhuset.

När alla de tekniska systemen rustats upp kommer nya undertak att sättas in, det blir nya golv och väggar i våtutrymmen och samtliga våningsplan kommer att målas om med samma färger som använts i den nybyggda delen av barnsjukhuset.

Som avslutning på upprustningsprojektet kommer förbindelsegången öppnas upp mellan den äldre byggnaden och den nya. Målet är att skapa ett bättre arbetsflöde mellan verksamheten på barnkliniken och den nya delen av Drottning Silvias barnsjukhus.

Tidplan

Nuläge: Teknisk upprustning pågår

Klart: Våning 4, 5, 6 levereras under juni 2023.

Plan 3 är beroende av BUP-projektet som förväntas beslutas under 2022.

 

Senast uppdaterad: 2023-06-30 10:27