Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Östra sjukhuset, Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus

 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 1 av 4
 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 2 av 4
 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 3 av 4
 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 4 av 4

Vi bygger till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus på Östra sjukhuset med en ny byggnad som sammanlänkas med det gamla husest. Här kommer du att mötas av ett av världens mest framstående sjukhus inom högspecialiserad barnsjukvård, klinisk forskning och utbildning.

Projektet innebär att barnsjukhuset byggs till med 31 000 kvadratmeter.  En av många fördelar är att all högteknologiskt vård samlas på ett av planen i det nya huset. På så sätt kan kompetens och utrustning samutnyttjas, patienttransporter kortas och samarbetet mellan olika enheter förenklas. Vi får fler och bättre operationssalar med modern medicinteknisk utrustning, ventilation och renluftsteknik.

Intensivvårdsavdelningen ger plats för 16 barn och anpassas för bättre integritet, hygien och anhörigmedverkan.

Isoleringsrummen kan ta emot både infekterade och infektionskänsliga patienter med hjälp av avancerad luftomsättning

Enpatientrum

Ett eget rum ökar trivseln, trygghetskänslan och därmed också chansen att bli snabbare frisk. Vi bygger enpatientrum och några övervakningsrum för två patienter. Som familjemedlem har du alltid möjlighet att sova över i en egen säng bredvid barnet. Under dagtid skjuts sängen in under soffan vilket ger plats för både lek och omvårdnad.

Tidplan

Nuläge: Byggnation
Inflyttning från 2020.

Framkomligheten under byggtiden

Under byggtiden stängs Torpagatan delvis av för både besökare och personal.

Vi bygger hållbart

Vi bygger enligt Miljöbyggnad nivå Guld, vilket är den högsta nivån i certifieringssystemet.

Västfastigheters målsättning är att genomföra byggprojekt med så lite miljöpåverkan som möjligt. Det är därför självklart att miljön har haft stort inflytande på våra beslut både under projekteringen och byggprocessen.

Konsten

I projektet står konsten för det lite mjuka och lekfulla inslagen. Fem konstnärer utformar olika konstverk. Ett av dem finns på innegården där Albin Karlsson utformar sitt konstverk ”Långsnöre” som är världens högsta bollbana.

Följ oss på Instagram

Är du nyfiken på vad som händer vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus? Välkommen att följa vårt instagramkonto @vastfastigheter använd #barnsjukhusetgbg.

Se projektet växa fram via webbkameran som uppdateras var tionde minut

Aktuellt i projektet

Mattias Ståhl

Fastighetsförvaltare

Thomas Andersson

Projektledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-10-14 16:17