Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sahlgrenska sjukhuset, operationsavdelningar

Nu anpassar vi operationsavdelningarna på Sahlgrenska sjukhuset till nya rutiner på grund av att den steriltekniska verksamheten på sjukhuset centraliseras.

På Sahlgrenska sjukhuset finns sju operationsavdelningar, var och en med en särskild inriktning. Antalet operationssalar per avdelning är fyra till nio stycken.

Samtliga operationsavdelningar byggs om så att de vagnar som levererar sterilt gods från den steriltekniska enheten kan ställas upp och hanteras på ett säkert sätt. Yta frigörs inom operationsavdelningarna när sterilisering inte längre sker på plats. Förrådshanteringen av sterilt gods och fabrikssterila artiklar kommer också att minska.

Tidplan

Nuläge: byggnation
Klart: oktober 2018

Vi bygger hållbart

Miljön

Moderna lokaler gör det möjligt att göra energibesparingar som exempelvis att vissa rum får närvarostyrning av lampor. Dragskåp får dragskåpsstyrning och där det är möjligt återanvänds utrustning och inredning.

Förbättrad arbetsmiljö

Arbetsmiljön på operationsavdelningarna förbättras när ombyggnationerna är klara. När disk-, pack- och autoklavrum inte längre behövs och förrådsbehovet för sterilt gods minskar frigörs stora ytor och bättre lokaler för operationsavdelningarna skapas. Bra platser för apparater, utrustning och sängar, förbättrad logistik och extra arbetsplatser gör arbetet enklare.

Peter Gustafsson

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-10-14 15:02