Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Södra Älvsborgs sjukhus, psykiatrins kvarter

vy från ovan över psykiatrins kvartrer

De nya och ombyggda byggnaderna kommer att ge vården stora fördelar när de ska bedriva modern psykiatrisk vård. Den läkande vårdmiljön och patientperspektivet har haft stor påverkan på projektet.

Psykiatrins kvarter är Södra Älvsborgs sjukhus största satsning på barn- och vuxenpsykiatrisk vård på många år. 

Psykiatrins kvarter innebär byggnation av ett helt nytt hus och ombyggnation av en befintlig byggnad. De två husen sammanlänkas av en ny entré till vårdavdelningar och öppenvårdsmottagningar. Här kommer också att finnas ett café, incheckning för patienter och lokaler för campus.

In- och utfarter till sjukhuset påverkas

Under byggtiden påverkas framkomligheten för besökare och personal. Vi informerar löpande om detta på SÄS webbplatser.

Tidplan

Byggnation: 2018-2021
Klart: kvartal fyra 2021

Vi bygger hållbart

Miljön

Vårt mål är byggprojekt med så lite miljöpåverkan som möjligt. När vi bygger Psykiatrins kvarter är det därför självklart att miljön har haft stort inflytande på våra beslut under projekteringen och byggprocessen. Energiförbrukningen för de nya byggnaderna kommer att landa på ca 80 kwh/m2. Med tanke på att det är heldygnsvård som bedrivs i den nya vårdbyggnaden så bedömer vi detta som ett bra värde.

Tillgänglighet

Vi har lagt stort fokus på tillgänglighet. Västra Götalandsregionens tillgänglighetsregler följs och endast där dessa krockar med patientsäkerhet eller liknande har noga avvägda avsteg gjorts.

En plats som stimulerar

En bra arbetsmiljö är viktigt för din och min hållbarhet. Byggnaden ska bli en attraktiv arbets- och mötesplats och stimulera rörelse, samverkan och flexibilitet.

Konsten

Konsten i och utanför byggnaden ska skapa trygghet och stimulera fantasin.

 

Patrik Eriksson

Fastighetsförvaltare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-10-19 15:25