Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

SkaS Skövde akut-, service och psykiatrihus

dekorationsbild

Akut-, service- och psykiatrihuset (även kallat ASP-blocket) är ett omfattande vårdbyggnadsprojekt som innebär nybyggnation av akutmottagning med ambulansintag, service- och psykiatribyggnader.

Akut- och serviceblocket

I den södra huskroppen bygger vi en helt ny akutmottagning med röntgen och ambulansintag. Det nya akut- och serviceblocket är en nybyggnation på 40 000 kvadratmeter.

I akut- och serviceblocket planerar vi för högteknologiska operationsavdelningar med pre- och postoperativa avdelningar, en sterilteknisk enhet och en intensivvårdsavdelning. Det färdiga resultatet blir ett modernt akutsjukhus med goda förutsättningar att ta hand om framtidens ökande patientflöden. Med större ytor finns det gott om plats för ny medicinsk och teknisk utrustning. Det förbättrar vården och ger personalen en bättre arbetsmiljö.

Tidplan

Nuläge: Byggnation
Klart: 2023/24

Psykiatriblocket

I den norra huskroppen bygger vi nya lokaler för den vuxenpsykiatriska vården. Psykiatriblocket är en nybyggnation på 25 000 kvadratmeter.

I psykiatriblocket kommer vi samla vårdavdelningar, mottagningar och en psykiatrisk akutmottagning. Närheten till den somatiska vården stärker samverkan mellan psykiatri och akutsjukvård. Det gör att vårdens resurser kan utnyttjas effektivt. Lokalerna är utformade för att skapa trygghet för både patienter och personal.

Tidplan

Nuläge: klart

Joakim Staaf

Projektledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Malin Thilander

Projektägare
Senast uppdaterad: 2022-12-06 10:33