Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

SkaS Skövde mottagningsblocket

Vi planerar tillsammans med Skaraborg sjukhus en omfattande ombyggnation av huvudentrén och de i mottagningslokaler som ligger i anslutning till denna. Ombyggnationen är en viktig del i den PCB-sanering som vi gör på sjukhuset.

Genom entrén till Skaraborgs Sjukhus passerar varje dag omkring 10 000 personer. De flesta är på väg till någon av våra mottagningar. Under 2020 inleder vi arbetet med en större renovering av entréområdet och mottagningsblocken.

Vårt mål med renoveringen är att förbättra tillgängligheten i entréområdet och göra det lättare att orientera sig på sjukhuset. Utanför bygger vi ett nytt skärmtak och öppnar upp för att öka dagsljusinsläppet.

Alla mottagningsdelar kommer att saneras och renoveras i etapper. I samband med det kommer vi att installera moderna tekniska lösningar för el, vatten och avlopp och renovera fasaderna. Dessutom blir det nya ytskikt överallt.

In- och utfarter till sjukhuset påverkas

Under byggtiden kan framkomligheten för besökare och personal kring huvudentrén påverkas. Detta kommer vi planera noga och informera om i samband med ombyggnationen. 

Tidplan

Nuläge: Renovering och ombyggnation
Klart: 2023

Konsten

Konsten är betydelsefull i projektet eftersom den tillför en humanistisk, estetisk, poetisk och en existentiell dimension. Konsten påverkar oss både sinnligt, känslomässigt, rumsligt, fysiskt och intellektuellt. Vi vill att konsten i projektet ska:

  • Skapa en god och estetisk tilltalande miljö
  • Skapa en känsla av lugn och trygghet
  • Väcka nyfikenhet
  • Vara identitetsskapande för verksamheten
  • Bidra till regionens ansikte utåt då alla lokaler är representativa lokaler

Håkan Sonesson

Projektägare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Karin Andersson

Projektchef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-10-14 15:05