Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

SkaS Skövde mottagningsblocket

Gestaltningsbild Skas Skövde

Vi planerar tillsammans med Skaraborg sjukhus en omfattande ombyggnation av huvudentrén och de i mottagningslokaler som ligger i anslutning till denna. Ombyggnationen är en viktig del i den PCB-sanering som vi gör på sjukhuset.

Genom entrén till Skaraborgs Sjukhus passerar varje dag omkring 10 000 personer. De flesta är på väg till någon av våra mottagningar. Under 2020 inleder vi arbetet med en större renovering av entréområdet och mottagningsblocken.

Vårt mål med renoveringen är att förbättra tillgängligheten i entréområdet och göra det lättare att orientera sig på sjukhuset. Utanför bygger vi ett nytt skärmtak och öppnar upp för att öka dagsljusinsläppet.

Alla mottagningsdelar kommer att saneras och renoveras i etapper. I samband med det kommer vi att installera moderna tekniska lösningar för el, vatten och avlopp och renovera fasaderna. Dessutom blir det nya ytskikt överallt.

In- och utfarter till sjukhuset påverkas

Under byggtiden kan framkomligheten för besökare och personal kring huvudentrén påverkas. Detta kommer vi planera noga och informera om i samband med ombyggnationen. 

Tidplan

Nuläge: Renovering och ombyggnation
Klart: 2023

Malin Thilander

Projektägare

Karin Andersson

Projektledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-10-11 07:15