Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Externt inhyrda lokaler

Inom område Fastighetsförvaltning på Västfastigheter finns enheten Externt inhyrda lokaler. Vårt uppdrag är att stötta verksamheter som hyr lokaler från externa fastighetsägare med allt från hyresfrågor till hjälp i samband med om- eller nybyggnadsprocesser. Lokalfrågor ska alltid lösas i samråd med Västfastigheter.

Detaljbild på ritning och träklossar.

Beställning och felanmälan

Västfastigheter ansvarar för tekniska säkerhetsanläggningar som till exempel lås, larm, kallelsesignalsystem och dörrautomatik. Vid andra typer av fel, kontakta fastighetsägaren.

Detaljbild av två händer med pennor som pekar på ett papper.

Blanketter och länkar

Här finns ett bibliotek med dokument för dig som är hyresgäst i externa lokaler. Hittar du inte det du söker – ta kontakt med den som är ansvarig för ditt område.

Exteriör av Regionens hus i Skövde.

Hyreskontrakt

Hyreskontrakt för externt inhyrda lokaler tecknas mellan fastighetsägare och verksamhet, alltid i samråd med Västfastigheter.

Illustration av arbetsprocess.

Inhyrning och ombyggnation

Regionens verksamheter måste ibland hitta nya eller anpassa och bygga om sina nuvarande lokaler för att de på bästa sätt ska passa. Vi stöttar verksamheterna i dessa processer.

Närbild på händer som håller i en smartphone.

Kontakt

Vid frågor om externa lokaler kontakta i första hand din fastighetsförvaltare. Är du osäker på vem din kontaktperson är eller inte har någon kontaktperson, kontakta våra assistenter för hjälp.

Detaljbild på ett kodlås och en hand som håller upp sitt kort mot låset.

Tekniska säkerhetsanläggningar

Alla lokaler där Västra Götalandsregionen bedriver verksamhet ska vara utrustade med godkända säkerhetsanläggningar. Från januari 2019 flyttas ansvaret successivt över till Västfastigheter.

Senast uppdaterad: 2023-07-31 09:25