Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tågdepåer

De tågdepåer som används av i dag hyrs in från olika aktörer på marknaden. Västra Götalandsregionen har en ambition att äga fler tågdepåer för att kunna möta framtidens behov av depåer på strategiska platser i regionen. Västfastigheter driver regionens arbete med tågdepåer i samarbete med Västtrafik och Trafikverket.

Tågdepåer med uppställningsplatser behövs för tvätt och sanering, reparation och service, kontor och personalutrymmen samt daglig städning.

Kapaciteten i tillgängliga tågdepåer matchar dagens behov, men i målbild Tåg 2035 definierar regionen en målbild om ett kraftigt ökat tågresande till år 2035. Det ställer högre krav på såväl infrastruktur som på kapacitet för uppställning och underhåll av tåg.

Utveckling och nya projekt

Västtrafik ansvarar för att studera det framtida depåbehovet samt att tillsammans med Västfastigheter vara en drivande part i arbetet med depåer och uppställningsplatser för kollektivtrafikens tågflotta.

Västfastigheter driver i dag ett projekt för att bygga en tågdepå i Sandbäck, Mölndal samt utreder möjligheten att utveckla befintliga depåer i Sävenäs och i Falköping.

Darko Popovic

Fastighetsförvaltare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2020-11-02 13:54