Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Skaraborgs Sjukhus Skövde

bildkollage skaraborgs sjukhus skövde

Sjukhuset i Skövde är är det största sjukhuset inom Skaraborgs sjukhus (SkaS) och ligger i den norra delen av Skövde tätort, cirka sex kilometer från centrum. SkaS erbjuder vård inom ett trettiotal medicinska, kirurgiska och psykiatriska specialiteter. Här hittar du mer information om våra ansvarsområden på fastigheten.

Byggprojekt på fastigheten

  • Sju av de äldre byggnaderna på Skaraborgs Sjukhus i Skövde kommer att få ny ventilation. Den nya ventilationen kommer att ge en energibesparing och förbättra inomhusklimatet på bland annat akutvårdsavdelningar, infektion- och labbverksamhet. Arbetet kommer att pågå 2022–2024.

  • Akut-, service- och psykiatrihuset (även kallat ASP-blocket) är ett omfattande vårdbyggnadsprojekt som innebär nybyggnation av akutmottagning med ambulansintag, service- och psykiatribyggnader.

  • Vi planerar tillsammans med Skaraborg sjukhus en omfattande ombyggnation av huvudentrén och de i mottagningslokaler som ligger i anslutning till denna. Ombyggnationen är en viktig del i den PCB-sanering som vi gör på sjukhuset.

Malin Thilander

Fastighetsförvaltare
Senast uppdaterad: 2023-06-28 07:55