Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Organisation och verksamhet

Fastighetsnämnden

Det är Fastighetsnämnden som har det politiska ansvaret för att Västra Götalandsregionens verksamheter har lämpliga lokaler.

Vi är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och styrs politiskt av fastighetsnämnden. Västfastigheter bygger hus som räddar liv. Vi bygger nytt, bygger om och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kultur- och utbildningssektorn inom hela Västra Götalandsregionen

Vår organisation

Presentation av vår organisation

Våra kontor

Vi har kontor i Borås, Göteborg, Skövde, Uddevalla och Vänersborg samt driftenheter på nästan alla sjukhus i regionen.

Tillsammans skapar vi hållbara miljöer

Vår verksamhetsidé - Tillsammans skapar vi hållbara miljöer - beskriver var vi vill vara i framtiden och är en gemensam målsättning för oss som arbetar här. 

Vi vill arbeta nära våra kunder i partnerskap. Genom vår kompetens tillför vi varandra mervärde i en öppen dialog om hur vi tillsammans kan möta framtiden. Hållbara miljöer skapas med omtanke om att hushålla med mänskliga och materiella resurser på lång sikt. Hållbara fysiska miljöer bidrar till bättre hälsa för individen och befolkningen idag samt för kommande generationer. En hållbar miljö skapar förutsättningar för våra kunder att bedriva verksamhet på ett resurseffektivt och miljömässigt sätt och miljön ska uppfattas som stödjande för patienter, anhöriga och personal.

Hållbarhet, öppenhet och nytänkande

Våra kärnvärden ger oss stöd när det gäller förhållnings- och angreppssätt i vårt arbete, de skapar sammanhållning och bidrar till att vi når våra mål. Våra tre kärnvärden är hållbarhet, öppenhet och nytänkande.

Senast uppdaterad: 2022-10-17 13:35