Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Organisation och verksamhet

Vi är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och styrs politiskt av styrelsen för fastighet, stöd och service. Inom vårt ansvarsområde ingår bland annat att bygga nytt, bygga om och ansvara för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kultur- och utbildningssektorn inom hela Västra Götalandsregionen.

Vår organisation

Den 1 januari 2023 bildar Regionservice, Västfastigheter och delar av koncernkontoret två nya förvaltningar; en för styrelsen för fastighet, stöd och service, och en för styrelsen för logistik. Västfastigheters nuvarande verksamhet kommer att ingå i förvaltningen för styrelsen för fastighet, stöd och service.

Ni som använder Västfastigheters tjänster eller samarbetar med oss på annat sätt kommer efter årsskiftet ha samma kontaktvägar som idag och vi fortsätter att leverera det stöd ni behöver på samma sätt. 

Under 2023 utvecklar vi de två nya förvaltningarna för att kunna ge ännu bättre stöd och bidra till er och Västra Götalandsregionens (VGR) utveckling. Vi kommer göra detta i samarbete med övriga förvaltningar i VGR.  

Våra kontor

Vi har kontor i Borås, Göteborg, Skövde, Uddevalla och Vänersborg samt driftenheter på nästan alla sjukhus i regionen.

Tillsammans skapar vi hållbara miljöer

Vår verksamhetsidé - Tillsammans skapar vi hållbara miljöer - beskriver var vi vill vara i framtiden och är en gemensam målsättning för oss som arbetar här. 

Vi vill arbeta nära våra kunder i partnerskap. Genom vår kompetens tillför vi varandra mervärde i en öppen dialog om hur vi tillsammans kan möta framtiden. Hållbara miljöer skapas med omtanke om att hushålla med mänskliga och materiella resurser på lång sikt. Hållbara fysiska miljöer bidrar till bättre hälsa för individen och befolkningen idag samt för kommande generationer. En hållbar miljö skapar förutsättningar för våra kunder att bedriva verksamhet på ett resurseffektivt och miljömässigt sätt och miljön ska uppfattas som stödjande för patienter, anhöriga och personal.

Hållbarhet, öppenhet och nytänkande

Våra kärnvärden ger oss stöd när det gäller förhållnings- och angreppssätt i vårt arbete, de skapar sammanhållning och bidrar till att vi når våra mål. Våra tre kärnvärden är hållbarhet, öppenhet och nytänkande.

Senast uppdaterad: 2023-08-01 11:01