Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Axevalla Hästcentrum

Ritning för Axevalla Hästcentrum

Naturbruksförvaltningen i Västra Götalandsregionen bedriver utbildningsverksamhet på fyra platser; naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Axevalla och Uddetorp där även Biologiska Yrkeshögskolan i Skara ligger.

Just nu sker stora satsningar på och i anslutning till Axevalla travbana där ett regionalt centrum för hästnäringen håller på att byggas upp. För naturbruksförvaltningens del innebär det att nya undervisningsbyggnader och omgivande markytor behöver utvecklas.

Regionfullmäktige har fattat beslut om att ställa sig bakom investeringen i nya lokaler vid Axevalla Hästcentrum. Beslutet innebär att Västfastigheter fått klartecken att köpa mark vid travbanan Axvall utanför Skara, för att på uppdrag av naturbruksförvaltningen bygga nya skolbyggnader.

Den nya skolan planeras ha plats för 192 gymnasieelever och 64 studerande vid Biologiska Yrkeshögskolan i Skara, och väntas vara klar för inflyttning till höstterminen 2024. 

Tidplan

Detaljprojektering och byggnation: 2021-2023

Inflyttning: juni 2024

Ylva Blomberg

Fastighetsförvaltare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Karin Andersson

Projektledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-06-28 10:09