Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Goda affärsmetoder

Som stor aktör har vi både ett ansvar och en möjlighet att påverka byggbranschen i positiv riktning. Genom att ställa krav på våra leverantörer kan vi påverka det klimatavtryck, de miljögifter och den resursförbrukning som vi bidrar till. Vi kan också påverka i flera led i leverantörskedjan genom att motverka korruption och ställa krav på schyssta arbetsvillkor.

Uppförandekod i alla kontrakthandlingar

Sedan 2015 ska en uppförandekod vara en del av kontraktshandlingarna i alla upphandlingar, detta gäller även Västfastigheters upphandlingar av byggentreprenader. Uppförandekoden handlar om att vår avtalspart ska göra sitt yttersta för att säkerställa kraven i den egna organisationen samt i sina leverantörsled.

Västfastigheter har tidigare tagit fram en riskanalys på de byggmaterial som används i stor mängd inom våra byggentreprenader där det kan finnas risker att leverantören bryter mot någon av punkterna i uppförandekoden.

Senast uppdaterad: 2020-08-26 11:20