Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vi har fått Skövde kommuns Stadsbyggnadspris!

Fotograf: Semrén & Månsson

Under morgonen blev det klart att det nya psykiatriblocket som vi byggt på Skövde sjukhus har vunnit Skövde kommuns Stadsbyggnadspris 2023.

- Det känns hedersamt att vi har fått denna utmärkelse från Skövde kommun, säger Joakim Staaf, projektledare och ombud för byggnationen av det nya psykiatriblocket.

- Att vi får detta pris visar att den nya byggnaden ger ett positivt avtryck i omgivningen och kommunen, säger Malin Thilander, huvudförvaltare för byggnationen av det nya psykiatriblocket.

Juryns motivering

En byggnad full med omtanke.

Byggnadens nätta, välkomponerade byggnadsvolymer samspelar med sina grannar och den omgivande naturen. Den tonsäkra utvändiga färgskalan, som vackert följer med till insidan, har en tydlig koppling till omgivningen och samtidigt en egen identitet.

När man betraktar byggnaden upptäcker man subtila, men effektfulla detaljer i fasaden, så som fönsternischer och plåtarbeten. Detaljer känns genomtänkta och inget verkar ha lämnats åt slumpen. Även konsten har fått ta plats och är sammanvävd med byggnadens gestaltning.

Man blir överraskad och glad.

En ny årsring har lagts till Skaraborgs sjukhus.

Läs mer

Läsa mer om priset på Skövde kommuns webbplats.

Läsa mer om byggprojektet akut-, service och psykiatrihus.