Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nyheter

Nyheter

 • Välkommen till ett första spadtag för nya förlossnings- och neonatalhuset på Östra sjukhuset i Göteborg
  Fredagen den 24 mars bjuder vi in till ett första spadtag för ny vårdbyggnad för förlossning och neonatalsjukvård på Östra sjukhuset. På plats kommer du bland annat ta del av första spadtaget för den nya byggnaden, samt få möjlighet att ställa frågor kring det nya huset.
 • Trygghetsvandring på Dalslands sjukhus
  I februari genomfördes en trygghetsvandring på Dalslands sjukhus. Syftet med trygghetsvandringen var att identifiera problem och skapa förutsättningar för tillgängliga och säkra miljöer för verksamhet, personal och besökare.
 • Uddevalla sjukhus - kommande trädvårdsarbete
  Västfastigheter informerar kring kommande trädvårdsarbete vid Uddevalla sjukhus
 • Alingsås lasarett - yta kommer att spärras av pga visning av förmånscyklar
  Utmärkt parkeringsyta enligt bild kommer att spärras av pga. visning av förmånscyklar mellan den 14-17/3.
 • Nya Mottagningsbyggnaden på Östra sjukhuset är invigd
  I november gjordes slutbesiktningen av den nya Mottagningsbyggnaden på Östra sjukhuset och under årets första månader har verksamheterna flyttat in successivt. I slutet av februari var det dags för invigning.
 • Brandlarmsprov SÄS Borås vecka 10
  Under vecka 10, den 6-10 mars, kommer Västfastigheter att utföra kvartalsprov av brandlarmscentraler inom sjukhuset. Proven är nödvändiga för allas säkerhet och vi ber om överseende med eventuella störningar som proven kan medföra för er verksamhet.
 • Reservkraftsprov vid SÄS Borås genomförs tisdagen den 7 mars
  Tisdagen den 7 mars mellan klockan 06:10 till 07:10 kommer Västfastigheter vid SÄS Borås att prova reservkraftsystemen för elförsörjningen. Syftet är att säkerställa el-funktionerna.
 • Trygghetsvandring på Kungälvs sjukhus
  När mörkret sänkt sig över Kungälvs sjukhus en kväll i december, var det dags att genomföra en trygghetsvandring. 18 personer gav sig ut på en kvällspromenad för att identifiera problem och skapa förutsättning för att utveckla trygga miljöer kring sjukhuset.
 • Nu är den nya helikopterflygplatsen öppen på Östra sjukhuset
  Den 2 januari 2023, klockan 14.00 tippades ett lass med grus vid Östra sjukhuset och en grön container placerades uppe på högen. Exakt samtidigt öppnade den nya helikopterflygplatsen på taket av Drottning Silvias barnsjukhus.
 • Östra sjukhuset - Avstängd besöksparkering
  Under vecka 2 kommer besöksparkeringarna utanför akutmottagningen Östra sjukhuset att vara avstängda.
 • Östra sjukhuset - Avstängd besöksparkering(2)
  Under vecka 2 kommer besöksparkeringarna utanför akutmottagningen Östra sjukhuset att vara avstängda.
 • Trygghetsvandring på Östra sjukhuset i Göteborg
  När dagen var som kortast och mörkret sänkt sig över Östra sjukhuset i Göteborg var det dags att genomföra en trygghetsvandring. 17 personer gav sig ut på en kvällspromenad för att identifiera problem och skapa förutsättning för att utveckla trygga miljöer kring sjukhuset.
 • Uppmärksamhet för Västfastigheters framgångsrika energiarbete
  Under hösten uppmärksammade Belok - Energimyndighetens nätverk för energieffektiva lokaler Västfastigheters framgångsrika energiarbete i en rapport.
 • Nyhet SU - installerar ett nytt ventilationssystem i byggnad 5116
  Västfastigheter installerar ett nytt ventilationssystem i byggnad 5116
 • Så jobbar vi med energibesparande åtgärder i regionens fastigheter
  Energifrågan får allt större utrymme i samhällsdebatten, men hur påverkar energiläget regionens fastigheter? Och hur arbetar Västfastigheter med energibesparande åtgärder? Vi frågade Kristina Käck, chef för enhet Energi och miljö på Västfastigheter och Martin Jansmyr, driftchef för Driftenhet energi och miljö.
 • Förslag till beslut om åtgärder för minskad energianvändning i VGR
  Med anledning av den ansträngda energisituationen har svenska myndigheter fått i uppdrag att se över möjligheten att minska den egna energianvändningen. Fastighetsnämnden föreslår nu regionfullmäktige att fatta beslut om ett antal åtgärder för minskad energianvändning inom Västra Götalandsregionen.
 • Första spadtag på Axevalla Hästcentrum
  I förra veckan var det äntligen dags för första spadtag för Axevalla Hästcentrum. På plats för att ta ett första spadtag fanns såväl politiker som verksamhetsrepresentanter och entreprenörer.
 • Östra sjukhuset - Cykelgaraget i personalgaraget bottenplan kommer vara avstängt
  Västfastigheter informerar: Cykelgaraget i personalgaraget bottenplan kommer vara avstängt tisdagen den 1 november till tisdagen den 8 november
 • Välkommen till ett första spadtag för Axevalla Hästcentrum
  Fredag den 21 oktober, 9.30–11.00, bjuder Västfastigheter och Naturbruksförvaltningen in till ett första spadtag för byggnationen av Axevalla Hästcentrum utanför Skara.
 • Snart dags för upphandling inför nya växthus och besökscentrum i Göteborgs botaniska trädgård
  Nya växthus med besökscentrum ska byggas för att säkra Botaniskas unika växtsamlingar och stärka trädgården som besöksmål året runt. Inom kort publiceras upphandlingen för projektet.
 • Snart dags för upphandling inför nya växthus och besökscentrum i Göteborgs botaniska trädgård
  Nya växthus med besökscentrum ska byggas för att säkra Botaniskas unika växtsamlingar och stärka trädgården som besöksmål året runt. Inom kort publiceras upphandlingen för projektet.
 • Nu närmar sig byggstart för Axevalla Hästcentrum
  Nu är det klart att det blir Novab AB som får uppdraget att bygga Axevalla Hästcentrum tillsammans med Västfastigheter och Naturbruksförvaltningen. Nu väntar en tids projektering innan spaden sätts i marken under 2022.
 • Nu närmar sig byggstart för Axevalla Hästcentrum
  Nu är det klart att det blir Novab AB som får uppdraget att bygga Axevalla Hästcentrum tillsammans med Västfastigheter och Naturbruksförvaltningen. Nu väntar en tids projektering innan spaden sätts i marken under 2022.
 • Efterlysning naturfotografi i digitalt format
  Konstenheten Västfastigheter efterlyser information om befintliga fotografiska konstverk i digitalt format för eventuella inköp.
 • Stort energiprojekt på Sahlgrenskatomten
  Hösten 2022 kommer Västfastigheter tillsammans med entreprenören Västsvensk markservice gräva ner rör för värmeåtervinning på Sahlgrenskatomten. Projektet är en del i att nå regionens långsiktiga mål om halverad energianvändningen till 2030.
 • Campus Dalsland – ett gemensamt projekt för samhällsbyggande
  I mitten av juni var Roger Olausson i Stockholm för att berätta om hur Västra Götalandsregionen samverkar med olika parter för att etablera den nya fysiska miljön för Campus Dalsland.
 • Prestigefullt arkitekturpris till Drottning Silvias barnsjukhus
  Drottning Silvias barnsjukhus är utsett till vinnare i European Healthcare Design Awards i kategorin Interior Design and the Arts. Utmärkelsen är ett bevis på att barnsjukhuset inspirerar och bidrar globalt till utvecklingen av innovativa och kreativa vårdmiljöer.
 • Halvtid – men ingen vila – för arbetet med spårvagnsdepå Ringön
  Arbetet med spårvagnsdepå Ringön går framåt och nu har arbetet kommit halvvägs. Nu väntar ett och ett halvt år av arbete innan det är dags för de första spårvagnarna att rulla in i februari 2024.
 • Glada och stolta miner när ny vårdbyggnad psykiatri invigdes i Skövde
  I juni var det officiell invigning av ny vårdbyggnad psykiatri på SkaS i Skövde. Tillsammans med verksamheten har Västfastigheter skapat en byggnad som är byggd med största hänsyn för såväl patienter som personal. In i minsta detalj finns en tanke kopplad till trivsel, trygghet och säkerhet. Allt utformat med en naturlig och tidlös estetik.
 • Stolthet i luften när ny vårdbyggnad psykiatri invigdes i Skövde
  I juni var det officiell invigning av ny vårdbyggnad psykiatri på Skas i Skövde. Tillsammans med verksamheten har Västfastigheter skapat en byggnad som är byggd med största hänsyn för såväl patienter som personal. In i minsta detalj finns en tanke kopplad till trivsel, trygghet och säkerhet. Allt utformat med en naturlig och tidlös estetik.
 • Sanktioner mot Ryssland påverkar offentlig upphandling
  I april fattade EU beslut om ett femte sanktionspaket med anledning av Rysslands krig mot Ukraina. I det ingår åtgärder som påverkar offentlig upphandling – och därmed kan påverka de avtal som Västfastigheter arbetar med. Avtalspartners informerades under vecka 17.
 • Vandring för ökad trygghet på NÄL
  När vårljuset kommer är det svårt att minnas hur mörkt och murrigt det kan vara en kulen novemberkväll. För att förbättra tryggheten kring våra fastigheter arbetar Västfastigheter därför med trygghetsvandringar. I mars var det dags för NÄL i Trollhättan.
 • Neo på NÄL vann till Årets Bygge 2022, kategori renovering
  ”Samarbetsviljan har lett fram till nya lokaler där de allra minsta och sköraste kan få vård.” Så motiverade juryn varför renoveringen av neonatal på NÄL utsågs till vinnare av Årets bygge 2022 i kategorin renovering! Priset delas ut av tidningen Byggindustrin.
 • Vandring för ökad trygghet på Mölndals sjukhus
  En kväll i mars arrangerade Västfastigheter en trygghetsvandring på Mölndals sjukhus. På det hela taget upplevdes miljön som trygg, med fina vägar och väl underhållna miljöer. – Vi upplevde att belysningen var relativt bra, men det är ändå där som vi ser att man kan behöva genomföra åtgärder, säger Jesper Kropp Axelsson, planeringsledare på Västfastigheter och ansvarig för trygghetsvandringen.
 • Halveringsmålet för energianvändning är nått på SÄS
  Som första akutsjukhus i Västra Götalandsregionen har Södra Älvsborgs sjukhus i Borås nått en utmanande gräns för energiförbrukning. För 2021 landade de under 137 kilowattimmar per kvadratmeter – det innebär att de har nått halveringsmålet för energianvändning.
 • Halveringsmålet för energianvändning är nått på SÄS
  Som första akutsjukhus i Västra Götalandsregionen har Södra Älvsborgs sjukhus i Borås nått en utmanande gräns för energiförbrukning. För 2021 landade de under 137 kilowattimmar per kvadratmeter – det innebär att de har nått halveringsmålet för energianvändning.
 • En procent avsätts till konstnärlig gestaltning
  I februari fattade regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen beslut om att anta principen att 1 procent av investeringsbeloppet i samband med regionala nybyggnadsprojekt avsätts till konstnärlig gestaltning.
 • Två konstuppdrag till Göteborgs botaniska trädgård
  Konstenheten bjuder in konstnärer att anmäla intresse via anbudsansökan till två konstuppdrag till nya växthus och besökscentrum i Göteborgs botaniska trädgård.
 • Korrigering av uppgifter i samband med brandincident på Östra sjukhuset
  Natten till måndag 31 januari uppstod en mindre glödbrand där en spisplatta hettat upp/antänt brännbart material i köket på en avdelning på Östra sjukhuset. Personalen på sjukhuset hanterade händelsen på ett mycket bra sätt och släckte i enlighet med utbildning och rutiner.
 • Konstuppdrag till Spårvagnsdepå Ringön
  Konstenheten bjuder in konstnärer att anmäla intresse till två konstuppdrag till Spårvagnsdepå Ringön i Göteborg. Spårvagnstrafiken sätter ett tydligt visuellt avtryck i Göteborg och konstnärlig gestaltning kan bidra till det framtida blickfånget i området. Den nya spårvagnsdepån planeras färdigställas årsskiftet 2023/2024.
 • Begränsad tillgänglighet i Botaniska trädgården 27 december
  Den 27 december pågår tunga arbeten i Botaniska trädgården som en del i arbetet med att bygga nya växthus och besökscentrum. Under dagen kommer delar av parken stängas av på grund av en tung transport.
 • Ny detaljplan – ett viktigt steg för Sahlgrenska Life
  Kommunfullmäktige i Göteborgs Stad har antagit ny detaljplan för vård och forskning vid Per Dubbsgatan. Beslutet är ett viktigt steg för att förverkliga Sahlgrenska Life – en av Sveriges största satsningar på life science.
 • Västfastigheter bygger värmeåtervinningssystem på Mölndals sjukhus
  Fastighetsnämnden har beslutat om ett nytt värmeåtervinningssystem till Mölndals sjukhus. Genom att säkerställa en fortsatt god försörjning av kyla och värme, bidrar det nya systemet till att uppnå Västra Götalandsregionens långsiktiga energimål.
 • Lekfullt möte med konst på Drottning Silvias barnsjukhus
  Planeringen har pågått i nästan tio år, men nu är allt klart. Västfastigheters konstprojektledare Eleonora Fors Szuba känner sig glad över att den konst som är placerad i den nya delen av Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg lever upp till de önskemål som funnits med under hela arbetet.
 • Lekfull och fantasieggande konst på Drottning Silvias barnsjukhus
  Planeringen har pågått i nästan tio år, men nu är allt klart. Västfastigheters konstprojektledare Eleonora Fors Szuba känner sig glad över att den konst som är placerad i den nya delen av Drottning Silvias barnsjukhus lever upp till de önskemål som funnits med under hela arbetet.
 • Konstuppdrag i Stadspark Östra sjukhuset Göteborg
  Konstenheten bjuder in konstnärer att anmäla intresse till ett konstuppdrag i utemiljön vid Östra sjukhuset i Göteborg. Stadsparken genomgår förändringar i och med en nybyggnation av en kulvert som förändrar parkens topografi. Den nya kulverten och parken planeras färdigställas under andra kvartalet 2023.
 • Färdiginstallerad konst på Kungälvs sjukhus
  Sommaren 2021 kom de sista konstverken på plats vid den nya vårdbyggnaden på Kungälv sjukhus. Totalt har fem konstnärer haft konstuppdrag på sjukhuset och skapat konstverk specifikt utifrån vårdbyggnaden och den verksamhet som bedrivs där.
 • Uppstart för tre konstnärer i Förlossning och Neonatal Östra sjukhuset
  Under våren 2021 har tre konstnärer påbörjat konstuppdrag till det nya höghuset för Förlossning och Neonatal på Östra sjukhuset i Göteborg. De tre konstnärerna är redan i gång med planering och detaljprojektering av konstuppdragen, som kommer installeras när byggnaden står klar om några år. Samtliga bilder kommer från konstnärernas inskickade skissförslag, som ska utvecklas till platsspecifika konstverk under de kommande åren.
 • Tiotusentals åtgärdade hinder i regionens lokaler
  Västfastigheter har slutredovisat projektet Enkelt avhjälpta hinder (EAH). Ett projekt beslutat av Regionstyrelsen med syfte att tillgängliggöra regionens lokaler för personer med funktionsnedsättning. Sedan starten 2016 har tiotusentals hinder åtgärdats som till exempel höga trösklar, tunga dörrar och dålig belysning.
 • Vi bygger om för framtiden i Botaniska trädgården
  Den 25 maj kom ett efterlängtat besked från byggnadsnämnden – Västra Götalandsregionen har fått bygglov för satsningen på nya växthus och besökscentrum i Botaniska trädgården i Göteborg. – Det är verkligen på tiden att verksamheten får ändamålsenliga lokaler så att de kan fortsätta utveckla och hålla trädgården i toppklass, säger Susanna Cassberg, fastighetsnämndens ordförande i Västra Götalandsregionen.
 • Skaraborgs Sjukhus i Skövde får geoenergianläggning
  Efter ett beslut i Fastighetsnämnden har Västfastigheter fått i uppdrag att genomföra en energiinvestering på Skaraborgs Sjukhus i Skövde. Genom att installera en geoenergianläggning som förnyelsebar energikälla kommer sjukhusets behov av köpt energi minska avsevärt.
 • Konstuppdrag till Axevalla Hästcentrum
  Konstenheten bjuder in konstnärer att anmäla intresse till två konstuppdrag för den nya naturbruksskolan Axevalla Hästcentrum. Skolbyggnaden, med tillhörande hagar och stallar, ska stå färdig under andra kvartalet 2023.
 • Ny metod stöttar i arbetet med att bygga lagom stora lokaler
  Ett av Västfastigheters uppdrag handlar om att säkerställa lokalförsörjningen för Västra Götalandsregionen. Det handlar både om att använda ytorna effektivt och säkerställa tillgången till bra lokaler för framtiden. – För att kunna göra det måste vi ha bra verktyg för att förstå hur lokalerna används, säger Roger Olausson, fastighetschef område Väst.
 • HDK-Valand satsar på kurs om konst och hälsa
  Nu har ansökan öppnat till en kurs inriktad på konst i vårdmiljöer på HDK-Valand i Göteborg. Kursen riktar sig till konstnärer och till personer som arbetar inom hälso- och sjukvården. Konstenheten på Västfastigheter är en av de aktörer som bjudits in som föreläsare.
 • Renovering och modernisering i full gång på NÄL i Trollhättan
  Västfastigheter har ett flertal fastighetsutvecklingsprojekt igång på NÄL, Norra Älvsborgs Länssjukhus, i Trollhättan. Neonatal byggs ut, operationslokalerna moderniseras och byggs om och taket renoveras.
 • Fokus på flexibilitet i ny mottagningsbyggnad på Östra sjukhuset i Göteborg
  Redan hösten 2022 kommer Östra sjukhusets nya Mottagningsbyggnad att stå klar. Fastigheten byggs för att kunna anpassas efter olika typer av verksamheter och kommer att ge goda förutsättningar inför kommande om- och nybyggnationer på området.
 • Spårvagnsdepå Ringön – nu bygger vi etapp 2
  Västfastigheter fortsätter nu arbetet med att bygga spårvagnsdepå Ringön. I januari 2021 startar etapp 2 i projektet. Nu byggs en drifthall och en verkstadsbyggnad samt en spåranläggning med omkring 600 meter spår. Arbetet är en del i Västra Götalandsregionens satsning på en förbättrad kollektivtrafik.
 • Spårvagnsdepå Ringön – för stabilare kollektivtrafik på Hisingen
  Västfastigheter fortsätter nu arbetet med att bygga spårvagnsdepå Ringön. I januari 2021 startar etapp 2 i projektet. Nu byggs en drifthall och en verkstadsbyggnad samt en spåranläggning med omkring 600 meter spår. Arbetet är en del i Västra Götalandsregionens satsning på en förbättrad kollektivtrafik.
 • Västfastigheter får klartecken för investeringar vid Axevalla Hästcentrum
  Regionfullmäktige har fattat beslut om att ställa sig bakom investeringen i nya lokaler vid Axevalla Hästcentrum. Beslutet innebär att Västra Götalandsregionens fastighetsförvaltning Västfastigheter nu får klartecken att köpa mark vid travbanan Axvall utanför Skara, för att på uppdrag av naturbruksförvaltningen bygga nya skolbyggnader.
 • SU och Västfastigheter informerar kring framskjutet införande av jourinställelsetillstånd för SU:s jourverksamhet
  Vid extrainkallat möte under fredagen den 15 januari har områdescheferna på SU i samråd med Västfastigheter beslutat att tillfälligt skjuta på införandet av jourinställelsetillstånd för jourverksamheten vid SU:s sjukhustomter. Ett nytt jourinställelsesystem är dock nödvändigt för att kunna säkerställa jourpersonalens närhet till arbetsplatsen vid jourinställelse och genom detta öka patientsäkerheten inom SU:s verksamhetsområde. Planerat datum för införande den 1 februari skjuts fram då verksamheten är tungt belastad under andra vågen av pandemin och vi ser att såväl införande som utvärdering av det nya tillståndet behöver utföras i ett kommande normaliserat läge inom verksamheten. Områdescheferna kommer vidare att utreda förutsättningarna för verksamheternas jourinställelsebehov med fokus på patientsäkerhet vid kommande implementering av det nya systemet. I och med ovan beslutas att införandet av jourinställelsetillstånd för SU:s jourverksamhet kommer införas före semesterperioden 2021. Vidare beslut kring tidsplan samt former för införande kommer att kommuniceras efter avstämningsmöte under mitten av mars 2021.
 • Patienten i fokus under renovering av Alingsås lasarett
  Det har gått fem år sedan spaden sattes i marken för en om- och tillbyggnation av Alingsås lasarett. Och även om verksamheten hade en smyginvigning redan för ett år sedan är det först nu som Västfastigheter bedömer arbetet som färdigställt.
 • Klart för inflyttning i nybyggd del av Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg
  Nu är det snart dags för inflyttning. Den 33 000 kvadratmeter stora tillbyggnaden av Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg är klar. Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Västfastigheter har under drygt tio år arbetat tillsammans med målet att skapa ett av Europas modernaste barnsjukhus.
 • Nya byggnader för somatisk vård färdigställda för Kungälvs sjukhus
  I september genomfördes slutbesiktning och entreprenaden godkändes för de nya vårdbyggnaderna för somatisk vård på Kungälvs sjukhus. Det är den andra delen av ett omfattande bygg- och utvecklingsprojekt som Västfastigheter uppfört i Kungälv. Totalt omfattar de nya vårdbyggnaderna ca 33 000 kvm och erbjuder 280 nya vårdplatser. Nu lämnas byggnaden över till verksamheten.
 • Ökad kapacitet på endoskopiavdelningen på Näl i Trollhättan efter ombyggnation
  Sommaren 2020 var Västfastigheters om- och tillbyggnation av Endoskopiavdelningen på Näl i Trollhättan klar och nu är det äntligen dags för invigning. Att bygga om mitt inne på ett sjukhus har sina särskilda utmaningar. Speciellt om lokalerna som ska byggas om också måste kunna användas.
 • Stora ljusinsläpp och interiör av trä ger harmoni på Psykiatrins kvarter i Borås
  I början av oktober godkändes slutbesiktningen av Psykiatrins kvarter på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås. Nu är det dags att lämna över den stjärnformade byggnaden mitt inne på sjukhusområdet till verksamheten.
 • Ökad driftsäkerhet med ny försörjningscentral
  I oktober tas en ny försörjningscentral i bruk på Östra sjukhuset i Göteborg. Den ska försörja samtliga fastigheter på området med el, kyla, värme, vatten och medicinska gaser. Den nya försörjningscentralen kompletterar och förstärker befintliga system.
 • Brandlarmsprov på Södra Älvsborg sjukhus Skene den 23 september
  Onsdagen den 23 september klockan 10.00-12.00 kommer Västfastigheter att utföra kvartalsprov på brandlarmscentraler inom sjukhuset. Vid provningen ringer/ljuder vissa larmdon och branddörrar stängs automatiskt.
 • Fredagen den 2 oktober testas den mekaniska ventilationen på SÄS Borås
  Testet som innebär nödstopp av den mekaniska ventilationen genomförs mellan klockan 06:00 til 07:00. Tidsåtgången är fem minuter.
 • Klart med entreprenör för etapp 2 av Spårvagnsdepå Ringön
  Arbetet med Spårvagnsdepå Ringön går vidare. Nu inleds etapp 2 där Västfastigheter tillsammans med Skanska ska bygga en drifthall och en verkstadsbyggnad. Med Spårvagnsdepå Ringön förbättras förutsättningarna för den spårbundna trafiken på Hisingen i Göteborg.
 • Västfastigheter vinner Glaspriset för Regionens hus i Göteborg
  Västfastigheter och White Arkitekter har tilldelats Glaspriset 2020 för den spektakulära byggnaden Regionens hus i Göteborg med dess gröntonade helglasade fasad. Priset delas ut av Glasbranschföreningen för Sveriges bästa glasbyggnad. Bedömningen görs av en professionell jury baserad på kriterierna arkitektur, funktion och innovation.
 • Brandlarmsprov på SÄS Borås vecka 34
  Under vecka 34 kommer Västfastigheter att utföra kvartalsprov på brandlarmscentraler inom sjukhuset. Vi vill med detta meddelande förbereda er på störningar som ringande klockor, stängda branddörrar och blinkande lampor i samband med kvartalsprovet.
 • Konstuppdrag till Förlossning och Neonatal Östra sjukhuset
  Konstenheten annonserar ut tre konstuppdrag till det nya höghuset för förlossnings- och neonatalverksamhet på Östra sjukhuset i Göteborg. Konstnärer kan anmäla intresse till konstuppdragen via anbudsansökan senast den 21 augusti.
 • Linjemålning Mölndals sjukhus
  Extra information om linjemålning vid Mölndals sjukhus tisdag den 16 juni
 • Konstuppdrag i utemiljö vid Skaraborgs sjukhus Skövde
  Konstenheten annonserar ut två konstuppdrag i utemiljö vid Skaraborgs sjukhus Skövde. Konstnärer kan anmäla sitt intresse via anbudsansökan senast 14 maj.
 • Ett steg framåt för Västlänkens station Haga
  Gestaltningsjuryn har sagt sitt – nu väntar projektering och planering. För Västfastigheter innebär förra veckans besked från gestaltningsjuryn om Haga station att ytterligare ett steg tas i planeringsarbetet med stationen och dess intilliggande miljöer.
 • Brandlarmsprov vid SÄS Borås vecka 11, 9 - 13 mars
  Under vecka 11, den 9-13 mars, kommer Västfastigheter att utföra kvartalsprov av brandlarmscentraler inom sjukhuset. Proven är nödvändiga för allas säkerhet och vi ber om överseende med eventuella störningar som proven kan medföra för er verksamhet.
 • Brandlarmsprov på Södra Älvsborgs sjukhus Skene den 19 december
  Torsdagen den 19 december klockan 10:00-12:00 kommer Västfastigheter att utföra ett brandlarmsprov på Södra Älvsborgs sjukhus i Skene. Vid provningen ringer/ljuder vissa larmdon och vissa dörrar stängs automatiskt.
 • Konstuppdrag Högsbo specialistsjukhus
  Västfastigheter bygger nya lokaler för dagkirurgi, diagnostik och specialistmottagningar på Högsbo sjukhus i Göteborg. Konstenheten annonserar nu ut sju konstuppdrag som verksamma konstnärer kan anmäla sitt intresse till senast den 26 januari.
 • Brandlarmsprov vid SÄS Borås, vecka 46, den 11–15 november
  Under vecka 46, den 11–15 november, kommer Västfastigheter att utföra kvartalsprov av brandlarmscentraler inom sjukhuset. Proven är nödvändiga för allas säkerhet och vi ber om överseende med eventuella störningar som proven kan medföra för er verksamhet.
 • Konstsamtal i Regionens Hus Göteborg
  Kam, sten saltkar, pennvässare, tändsticka, vattenglas, bok... Konstenheten Västfastigheter bjuder nu in till ett kvällsprogram med presentationer och samtal med konstnärsduon Gideonsson/Londré, RISE (Research Institutes of Sweden) och konstprojektledare Eleonora Fors Szuba. Programmet riktar sig till både medarbetare i huset och övriga intresserade.
 • En modern fastighet för modern sjukvård
  Fredagen den 18 oktober togs första spadtaget för byggnationen av Högsbo specialistsjukhus. Sjukhuset byggs modernt och innovativt, för att möta det ökande behovet av vård i ett växande Göteborg.
 • Välkommen till första spadtag Högsbo specialistsjukhus
  Fredagen den 18 oktober klockan 10 bjuder Västra Götalandsregionen in till ett första spadtag för byggnationen av Högsbo specialistsjukhus.
 • Keramikplattor med motiv från Kungälv och Nordre älv smyckar patientrummen
  Hon hade aldrig varit i Kungälv när hon fick ett av konstuppdragen för de nya vårdavdelningarna på Kungälvs sjukhus. Men nu är keramikern Agneta Spångberg väl bekant med Kungälv och Nordre älv –  både genom besök på platsen och genom sin konst. Konst som snart ska sättas upp i patientrummen för att vara på plats när de första vårdavdelningarna flyttar in.
 • Brandlarmsprov på Södra Älvsborgs sjukhus Skene den 4 oktober
  Fredagen den 4 oktober klockan 8:00-11:00 kommer Västfastigheter att utföra ett brandlarmsprov på Södra Älvsborgs sjukhus i Skene. Vid provningen ringer/ljuder vissa larmdon och vissa dörrar stängs automatiskt.
 • Linjemålningsarbete
  Parkeringsbolaget Göteborg kommer med start under vecka 40 att utföra röjningsarbete av............
 • Stängd parkering vid akutmottagningen pga katastrofövning
  Fredag den 4 oktober stängs parkeringen av vid akutmottagning på SÄS i Borås på grund av att Katastrofövning LIV 19 genomförs på sjukhuset..................
 • Fräscht och modernt i det nya TM-huset på Skaraborgs sjukhus Skövde
  Det har varit verksamhet i huset ett tag. Men nu är också de gemensamma lokalerna för specialistmottagningar, Folktandvårdens specialisttandvård och käkkirurgin vid Skaraborgs sjukhus, officiellt invigda.
 • Underhållsarbete i parkeringshuset Dubbeldäckaren påverkar parkeringsmöjligheter
  Ny belysning och förbättring av miljön är på agendan när Göteborgs Stads Parkering ska utföra underhållsarbete i parkeringshuset Dubbeldäckaren, Sahlgrenska sjukhuset. Arbetet kommer att medföra begränsad tillgång till parkeringsplatser för personal, men lösningar finns.
 • Reservkraftsprov vid SÄS Borås genomförs tisdagen den 3 september
  Tisdagen den 3 september mellan klockan 06:10 till 07:10 kommer Västfastigheter vid SÄS Borås att prova reservkraftssystemen för elförsörjningen. Syftet är att säkerställa el-funktionerna.
 • Mer p-platser och ökad tillgänglighet när parkeringsytor vid Kungälvs sjukhus förbättras
  Besökare till Kungälvs sjukhus har svårt att hitta lediga parkeringsplatser. Klagomål påvisar att parkeringsproblemen är stora. Nu blir det snart ändring. Parkeringsytorna ska disponeras om — för fler p-platser och bättre tillgänglighet.
 • Brandlarmsprov vid SÄS Borås, vecka 34, den 19–23 augusti
  Under vecka 34, den 19–23 augusti, kommer Västfastigheter att utföra kvartalsprov av brandlarmscentraler inom sjukhuset. Proven är nödvändiga för allas säkerhet och vi ber om överseende med eventuella störningar som proven kan medföra för er verksamhet.
 • Nu byggs ny gång- och cykelbro över Mölndalsån!
  Augusti kommer med byggstart för en helt ny bro över Mölndalsån för gående och cyklister. Att ta sig över ån mellan Södra Ågatan och Mölndals sjukhus blir både smidigt och säkert.
 • Mer p-platser för besökare när parkeringsplatser omfördelas vid Solhem
  Besökare till SÄS Solhem har svårt att finna lediga parkeringsplatser. Åtgärder måste vidtas och en del personalparkeringar kommer därför att skyltas om till besöksparkeringar.
 • Ny gång- och cykelbro ska byggas över Mölndalsån
  Mölndals stad genomför förbättringar och olika byggprojekt kommer att påverka trafikens framkomlighet under perioden augusti till november 2019.
 • Extra information – städning av garage vid Sahlgrenska sjukhuset
  Göteborgs Stads Parkering utför högtryckstvättning av personalgaragen runt Sahlgrenska Sjukhuset under dagen, onsdag 26 juni.
 • Nya cykelparkeringar utanför Centralkliniken vid Östra sjukhuset
  80 cykelparkeringar med möjlighet till ramlåsning under tak blir klara utanför Centralkliniken vid Östra sjukhuset till hösten 2019.
Senast uppdaterad: 2023-01-05 10:57