Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Övriga projekt

Ibland genomförs större eller mindre projekt i våra samhällsfastigheter som påverkar dig som reser med kollektivtrafiken. Vid behov kan information och/eller frågor och svar finnas publicerade här.

Även om det inte finns någon information här kan mindre renoveringar och reparationer pågå runt om i Västra Götalandsregionen.

Har du frågor om ett pågående projekt påverkar din resa. Vänd dig i första hand till Västtrafiks kundtjänst

Hösten 2022 renoveras samtliga rulltrappor vid Mölndals bro. Arbetet påverkar tillgängligheten på området och medför extra trängsel, framför allt under rusningstrafik.

Vi ber om ursäkt för röran och hoppas att resultatet blir bra för dig som använder Mölndals bro i din vardag!

 

Varför är rulltrapporna avstängda vid Mölndals bro?

Rulltrapporna till både perrong och spårvagnsspår har nått sin tekniska livslängd och måste renoveras. Det går inte att genomföra en renovering utan att rulltrapporna stängs av.

Avstängningen till perrongen pågår från den 19 september till den 14 november. Därefter flyttas renoveringen till den västra sidan av Mölndals bro och fortsätter fram till årsskiftet.

Totalkostnad för projektet är 5 miljoner kronor.

Renoveringen genomförs av Västra Götalandsregionens fastighetsförvaltning Västfastigheter tillsammans med RullAB som entreprenör.

Vad är det som ska göras?

All teknik som lager, motorer och elektronik byts ut. Det som blir kvar är chassit. När arbetet är klart kommer Mölndals bro ha väl fungerande, moderna rulltrappor med en bättre funktionalitet än de nuvarande.

Vi kommer också koppla rulltrappan till en larmcentral som övervakar med kameror och kan starta rulltrappan från distans.

Hur ska jag ta mig upp och ner till Mölndals bro när rulltrapporna är avstängda?

Det är vanlig trappa eller hiss som gäller.

Tyvärr har passagen förbi trapporna väldigt smal under renoveringen av rulltrappan ner till järnvägsperrongen vilket medfört trängsel, framför allt under rusningstid. Vi ber om ursäkt för detta.

Hur påverkas resenärerna som använder Mölndals bro?

Den yta vi har att förhålla oss till vid rulltrapporna är trång och det är svårt för både resenärer och de som arbetar med trapporna.

Vi har en kontinuerlig dialog med entreprenören om hur vi kan skapa så god framkomlighet som möjligt. Det finns tyvärr bara en hiss och en trappa på platsen och det är inte möjligt att göra någon tillfällig lösning. Både vi och entreprenören är medvetna om vikten av att hålla ett högt tempo för att kunna avsluta entreprenaden så snart som möjligt.

Vi ber om ursäkt för trängseln och hoppas att ni kan ha överseende med detta.

Varför görs inte renoveringen under sommaren när det är mindre folk i rörelse?

Vi har tidigare i projektet haft en plan om att genomföra projektet under sommaren, men det har tyvärr inte gått att samordna med de trafikomläggningar som Trafikverket gör. Vi har också undersökt möjligheten att genomföra vårt projekt kommande somrar, men det har inte heller varit en framkomlig lösning. Vi har dessutom, liksom många andra haft problem med leveranser.

Vi fattade därför beslut om att genomföra projektet hösten 2022, men att i samråd med entreprenören utföra arbetet så skyndsamt som det går utan påverkan på kvalitet.

Varför ser jag inte några hantverkare på plats och om de är där, varför är de så få?

Mycket av tekniken för våra rulltrappor finns i utrymmen som inte syns. Därför kan arbete pågå även om det inte rör sig tekniker inom det markerade arbetsområdet.

Senast uppdaterad: 2022-10-20 16:50